


Współpracujemy z firmą My Space Catering, która zaopatruje w posiłki placówki edukacyjne, żłobki, przedszkola i szkoły. Posiłki w naszych jadłospisach odpowiednio skomponowane pod względem doboru wartości kalorycznej. Potrawy przygotowywanie są wyłącznie w oparciu o naturalne składniki i tym samym nie zawierają dodatków glutaminianu sodu, konserwantów i polepszaczy.. Przyprawy stosowane są z konieczną rozwagą, mając na uwadze fakt, iż smak dziecka jest zdecydowanie inny niż dorosłego.
W razie indywidualnego zapotrzebowania przygotowujemy posiłki zgodne z dietą bezmleczną, bezjajeczną, bezglutenową, czy inną. Dostępne są również posiłki wegetariańskie. Jadłospisy układane przez dietetyka firmy My Space Catering są zbilansowanym, pełnym wartości odżywczych programem żywieniowym.
Podstawą naszej kuchni są produkty od sprawdzonych dostawców, specjalnie selekcjonowane, świeże i najczęściej sezonowe. Dbamy o jakość składników i gramaturę posiłków. Respektujemy zalecenia Rodziców, którzy w Ankiecie Informacyjnej określają alergie oraz preferencje żywieniowe swoich Pociech.
Przykładowe menu
Śniadanie: Kanapeczki z ciemnego pieczywa z twarożkiem ze szczypiorkiem i rzodkiewką
Zupa: Krem z białych warzyw dla najmłodszych
II danie: Grillowana pierś kurczaka z wolnego wybiegu z żółtym ryżem
Vege: Risotto z zielonym groszkiem
Surówka: sos tzatziki (dieta: ogórek z koperkiem)
Podwieczorek: Kasza jaglana z żurawiną, brzoskwinie
Śniadanie: Jajecznica z jajek ekologicznych na masełku, bułeczka, pomidor
Zupa: Rosół z kurczaka z wolnego wybiegu z domowym makaronem
II danie: Gołąbki leniwe w sosie pomidorowo- bazyliowym z ziemniakami
Vege: Kotlet wielowarzywny z sosem pomidorowym i ziemniakami
Surówka: Bukiet warzyw na parze
Kompot
Podwieczorek: Sałatka z owoców sezonowych
Śniadanie: Waniliowa zupa mleczna (dieta: mleko roślinne) z makaronem, banan
Zupa: Z młodej kapusty z koperkiem
II danie: Gulasz z indyka z kaszą gryczaną
Vege: Gulasz warzywny z soczewicą z kaszą gryczaną i brokułem
Surówka: Z selera i marchewki
Kompot
Podwieczorek: Rogal z powidłami, świeże jabłko
Śniadanie: Kanapeczki z polędwicą drobiową i ogórkiem
Zupa: Wiosenna
II danie: Makaron farfale z twarogiem i musem z owoców leśnych
(dieta: makaron bezglutenowy z konfiturą domową)
Kompot
Podwieczorek: Jogurt naturalny z płatkami orkiszowymi i jabłkiem
Śniadanie: Owsianka z owocami sezonowymi
Zupa: Pomidorowa z makaronem
II danie: Kotlet jajeczno- brokułowy z ziemniakami
(dieta: kotlet brokułowy z ziemniakami)
Surówka: Z ogórka kiszonego i marchewki
Kompot
Podwieczorek: Galaretka owocowa, świeże maliny