


Współpracujemy z firmą Marcowy Zając, która zaopatruje w posiłki placówki edukacyjne, żłobki, przedszkola i szkoły.
Jesteśmy prężną firmą która cały czas się rozwija, postawiliśmy na profesjonalny sprzęt kuchenny, który ma za zadanie nie tylko usprawniać Naszą pracę, ale przede wszystkim zachować jak największą jakość produktów, bowiem wiemy doskonale o tym, że właściwa dbałość o jakość jest najważniejszą kwestią zdrowej kuchni.
W trosce o zaspokojenie codziennych potrzeb żywieniowych, jadłospisy przygotowuje dyplomowany dietetyk we współpracy z szefem kuchni – kucharzem z 27 letnim doświadczeniem. W menu uwzględniane są najnowsze normy i zalecenia Instytutu Żywności i Żywienia.
Posiłki ze świeżych, naturalnych, wysokiej jakości oraz wyselekcjonowanych produktów przygotowuje wykwalifikowany zespół doświadczonych kucharzy.
Efekt ich pracy to codziennie inne, urozmaicone i zbilansowane pod względem odżywczym i dietetycznym posiłki.
W razie indywidualnego zapotrzebowania przygotowujemy posiłki zgodne z dietą bezmleczną, bezjajeczną, bezglutenową, czy inną. Dostępne są również posiłki wegetariańskie.
Podstawą naszej kuchni są produkty od sprawdzonych dostawców, specjalnie selekcjonowane, świeże i najczęściej sezonowe. Dbamy o jakość składników i gramaturę posiłków. Respektujemy zalecenia Rodziców, którzy w Ankiecie Informacyjnej określają alergie oraz preferencje żywieniowe swoich Pociech.
Przykładowe menu
Śniadanie: Kanapeczki z ciemnego pieczywa z twarożkiem ze szczypiorkiem i rzodkiewką
Zupa: Krem z białych warzyw dla najmłodszych
II danie: Grillowana pierś kurczaka z wolnego wybiegu z żółtym ryżem
Vege: Risotto z zielonym groszkiem
Surówka: sos tzatziki (dieta: ogórek z koperkiem)
Podwieczorek: Kasza jaglana z żurawiną, brzoskwinie
Śniadanie: Jajecznica z jajek ekologicznych na masełku, bułeczka, pomidor
Zupa: Rosół z kurczaka z wolnego wybiegu z domowym makaronem
II danie: Gołąbki leniwe w sosie pomidorowo- bazyliowym z ziemniakami
Vege: Kotlet wielowarzywny z sosem pomidorowym i ziemniakami
Surówka: Bukiet warzyw na parze
Kompot
Podwieczorek: Sałatka z owoców sezonowych
Śniadanie: Waniliowa zupa mleczna (dieta: mleko roślinne) z makaronem, banan
Zupa: Z młodej kapusty z koperkiem
II danie: Gulasz z indyka z kaszą gryczaną
Vege: Gulasz warzywny z soczewicą z kaszą gryczaną i brokułem
Surówka: Z selera i marchewki
Kompot
Podwieczorek: Rogal z powidłami, świeże jabłko
Śniadanie: Kanapeczki z polędwicą drobiową i ogórkiem
Zupa: Wiosenna
II danie: Makaron farfale z twarogiem i musem z owoców leśnych
(dieta: makaron bezglutenowy z konfiturą domową)
Kompot
Podwieczorek: Jogurt naturalny z płatkami orkiszowymi i jabłkiem
Śniadanie: Owsianka z owocami sezonowymi
Zupa: Pomidorowa z makaronem
II danie: Kotlet jajeczno- brokułowy z ziemniakami
(dieta: kotlet brokułowy z ziemniakami)
Surówka: Z ogórka kiszonego i marchewki
Kompot
Podwieczorek: Galaretka owocowa, świeże maliny