Współpracujemy z firmą My Space Catering, która zaopatruje w posiłki placówki edukacyjne, żłobki, przedszkola i szkoły. Posiłki w naszych jadłospisach odpowiednio skomponowane pod względem doboru wartości kalorycznej. Potrawy przygotowywanie są wyłącznie w oparciu o naturalne składniki i tym samym nie zawierają dodatków glutaminianu sodu, konserwantów i polepszaczy.. Przyprawy stosowane są z konieczną rozwagą, mając na uwadze fakt, iż smak dziecka jest zdecydowanie inny niż dorosłego.

W razie indywidualnego zapotrzebowania przygotowujemy posiłki zgodne z dietą bezmleczną, bezjajeczną, bezglutenową, czy inną. Dostępne są również posiłki wegetariańskie. Jadłospisy układane przez dietetyka firmy My Space Catering są zbilansowanym, pełnym wartości odżywczych programem żywieniowym.

Podstawą naszej kuchni są produkty od sprawdzonych dostawców, specjalnie selekcjonowane, świeże i najczęściej sezonowe. Dbamy o jakość składników i gramaturę posiłków. Respektujemy zalecenia Rodziców, którzy w Ankiecie Informacyjnej określają alergie oraz preferencje żywieniowe swoich Pociech.

Przykładowe menu

Śniadanie: Kanapeczki z ciemnego pieczywa z twarożkiem ze szczypiorkiem i rzodkiewką

Zupa: Krem z białych warzyw dla najmłodszych
II danie: Grillowana pierś kurczaka z wolnego wybiegu z żółtym ryżem

Vege: Risotto z zielonym groszkiem

Surówka: sos tzatziki (dieta: ogórek z koperkiem)

Podwieczorek: Kasza jaglana z żurawiną, brzoskwinie

Śniadanie: Jajecznica z jajek ekologicznych na masełku, bułeczka, pomidor

Zupa: Rosół z kurczaka z wolnego wybiegu z domowym makaronem
II danie: Gołąbki leniwe w sosie pomidorowo- bazyliowym z ziemniakami

Vege: Kotlet wielowarzywny z sosem pomidorowym i ziemniakami

Surówka: Bukiet warzyw na parze

Kompot

Podwieczorek: Sałatka z owoców sezonowych

Śniadanie: Waniliowa zupa mleczna (dieta: mleko roślinne) z makaronem, banan

Zupa: Z młodej kapusty z koperkiem

II danie: Gulasz z indyka z kaszą gryczaną

Vege: Gulasz warzywny z soczewicą z kaszą gryczaną i brokułem

Surówka: Z selera i marchewki

Kompot

Podwieczorek: Rogal z powidłami, świeże  jabłko

Śniadanie: Kanapeczki z polędwicą drobiową i ogórkiem

Zupa: Wiosenna

II danie: Makaron farfale z twarogiem i musem z owoców leśnych

(dieta: makaron bezglutenowy z konfiturą domową)

Kompot

Podwieczorek: Jogurt naturalny z płatkami orkiszowymi i jabłkiem

Śniadanie: Owsianka z owocami sezonowymi

Zupa: Pomidorowa z makaronem

 II danie: Kotlet jajeczno- brokułowy z ziemniakami

 (dieta: kotlet brokułowy z ziemniakami)

Surówka: Z ogórka kiszonego i marchewki

Kompot

Podwieczorek: Galaretka owocowa, świeże maliny